KATANA CUP BOHINJ 2019

V soboto, 13. 4. 2019, so se nekateri člani Karate kluba Seki Sv. Jernej udeležili Katane cup Bohinj 2019, kjer se je zbralo 184 tekmovalcev, ki so opravili 309 nastopov, prišli pa so iz 5 držav in 35 klubov.

Vsi udeleženi naši karateisti so osvojili več medalj.

Avdić Amela je bila 3. v katah med mladinkami, njena sestra Emira pa 1. v dveh kategorijah, v katah med deklicami in v katah med deklicami 8. kyu.

Golač Azra je osvojila katano v grand master kata female z osvojenim 1. mestom.

Gorenšek Vid je bil 1. med dečki v katah in 1. med dečki +40 kg v borbah.

Hribernik David je osvojil dve 2. mesti, med kataši najmlajši in med kataši najmlajši 8.-6. kyu.

Očko Gal je osvojil 1. mesto med malčki v katah, prav tako 1. mesto med malčki v borbah +30 kg in 3. mesto v katah med dečki.

Šket Mlinar Aleks  je v kategoriji parakarateistov osvojil 2, mesto, njegova sestra Alja pa 2. mesto v katah med deklicami 8. kyu.

Sluga Jure je tekmoval v katah med kadeti in med mladinci, v slednji je osvojil 2. mesto, med kadeti pa 1. mesto.

Sterniša Nejc je osvojil tri 1. mesta: v katah med mladinci, v katah med člani in v grand master kata male, kjer mu je pripadla tudi prestižna katana, simbol tega tekmovanja.

Na tekmovanju sta v vlogi sodnikov sodelovala naša trenerka Šeki Golač in naš sodnik pripravnik, sicer pa tudi tekmovalec, kataš in po srcu borbaš, Aleks Klobasa.

Vsem skupaj iskrene čestitke za vaše nastope in izjemno predstavljanje Karate kluba Seki Sv. Jernej.

Čestitke celotnemu Karate team Seki Slovenia in obema trenerjema, Šeki in Luki.

The best ste!

20° ADIDAS OPEN ITALIA

Na spisku izbornih tekem za Svetovno prvenstvo v karateju, ki bo oktobra v Čilu, je Karate zveza Slovenije zapisala 2. izborno tekmo  ADIDAS OPEN ITALIA 2019, ki je bila v kraju Riccione v Italiji, 6. in 7. 4. 2019.

Nia Ganzitti, Aleks Klobasa, Jure Sluga in Nejc Sterniša so zastopali Karate klub Seki Sv. Jernej in se odlično odrezali v močno zastopanih kategorijah.

V soboto je nastopil Aleks Klobasa v borbah med mladinci + 76 kg. Prvi krog je bil po žrebni listi prost, v drugem krogu pa je nastopil proti Italijanu Digliu Luci in na sodniško odločitev izgubil pri rezultatu 1:1 zaradi prestopa. Njegova borba je postregla s prvo točko in izjemnimi potezami, ki so značilne za Aleksove nastope v tujini. Žal mu je prestop odnesel točko prednosti, njegov nasprotnik pa mu tudi ni omegočil repasaža, saj je izpadel v drugem krogu.

V nedeljo je prvi nastopil Jure Sluga v katah kadeti. Tako prvi kot drugi krog je premagal nasprotnika s 5:0, žal pa je v tretjem krogu izgubil z 1:4 proti Italijanu Moscatteli Samuelu, ki pa je izpadel v naslednjem krogu.

Nejc Sterniša je nastopil v katah med mladinci. V prvem krogu je premagal nasprotnika s 5:0, v drugem s 3:2 , v tretjem 4:1, nato izgubil in v repasažu izgubil boj za tretje mesto. Tako je dosegel odlično 5. mesto med kar 42 tekmovalci v tej kategoriji.

V katah med 40 mladinkami je nastopila Nia Ganzitti, ki je bila v prvem krogu po žrebu prosta, v drugem krogu je premagala nasprotnico s 5:0, v tretjem krogu je premagala nasprotnico s 3:2, v četrtem krogu je izgubila proti kasnejši zmagovalki tekmovanja Sari Soldano, ki pa ji je omogočila repasaž. Prvega je zmagala z rezultatom 5:0, boj za tretje mesto in medaljo pa žal izgubila. Tako je kot Nejc zaključila tekmovanje na 5. mestu.

Iskrene čestitke vsem štirim reprezentantom za odlične dosežke, nove zbrane točke v tabeli izbornih tekem in vašima trenerjema, unikatni Šeki Golač in g. Krambergerju. Bravo Karate team Seki SLOVENIA!

POKAL KIMON LUBLJANA 2019

V nedeljo, 7. 4. 2019, sta se Aleks in Alja Šket Mlinar udeležila karate tekmovanja Pokal kimon 2019. Organizatorji so se izjemno potrudili in vse tekmovalce in obiskovalce počastili s sladoledom, simbolna darila so prejeli zmagovalci, sodelujoči v parakarateju pa darilne bone v vrednosti 10 evrov za Šmarno goro. Presenetili so tudi v uvodu, trenerji so pripravili nastop v skupinski kati in predstavili parakarate, kar je v dvorani naredilo pravo vzdušje. Na tem mestu iskrene čestitke in poklon organizatorju za srčno pripravo tekmovanja.

In sedaj rezultati: Aleks je nastopil s še petimi parakarateisti in dosegel tretje mesto ter osvojil bronasto medaljo.  Za Aljo pa bo ta tekma ostala v zelo lepem spominu, je namreč njena prva, na kateri je osvojila prvo mesto in zlato medaljo. V skupini osmih tekmovalk je nastopila trikrat, do finala so sodniki njen nastop ocenili s 3:0, v finalu pa si je zmago zagotovila z 2:1.

Iskrene čestitke obema, staršema, ki verjameta in vaju podpirata pri pisanju vajine zgodbe v karateju, prav tako pa tudi zaslužni za vso vajino znanje, trenerki Šeki Golač.

PRIPRAVE OTROŠKE KARATE REPREZENTANCE

V soboto, 6. 4. 2019, so se na Polzeli zbrali člani otroške karate reprezentance Slovenije, tisti, ki so jih selektorji izbrali za predstavljanje in zastopanje Slovenije na Otroškem balkanskem prvenstvu v Banja Luki, od 29. 5. do 2. 6. 2019.

Med njimi je kar 7 tekmovalcev Karate kluba Seki Sv. Jernej: Gal Očko, Vid Gorenšek, Kian Hlastec, Andjela in Aleksa Miljatović, Zoja Vanovšek in Eva Tomažič. Priprave je spremljala tudi njihova trenerka Šeki Golač. Karateisti bodo tekmovali v katah posamično, Gal, Vid in Kian tudi v katah ekipno, Gal pa še v borbah.

Celotni ekipi srečno v Banja Luki. Naj bodo sreča, žreb, bioritem in zvezde na vaši strani!