Sprejem “BALKANCEV”

 

Danes smo ob prijetni družbi naših otrok in staršev pripravili majhno presenečenje za naše otroke, ki so nastopali na 24. Balakanskem otroškem prvenstvu v Banja Luki. Na Velenjski “plaži” so seveda najprej oddelali trening, nato pa so se v bližnji senci okrepčali s hrano in pijačo. Seveda pa ni manjkala tudi torta ter kopanje v jezeru. Za nagrado pa so še dobili priložnostne majice.
Iskrena hvala vsem, ki ste pripomogli k tem presenečenju, še posebej Sandri Skubic, Aniti Skubic, Marku Gorenšku, in Gorazdu Tomažiču.

DRŽAVNO EKIPNO KARATE PRVENSTVO SLOVENIJE 2019

Danes so se v Ljutomeru pomerile karate ekipe na državnem ekipnem prvenstvu. 36 klubov je prijavilo 132 ekip, ki so tekmovale v katah in borbah.

Karate klub Seki Sv. Jernej je ponovno blestel, saj so s 4 zlatimi, 2 srebrnima in 3 bronastimi ekipami osvojili 1. mesto med vsemi prijavljenimi klubi.

 

 

 

Državni prvaki so postali:

ekipa dečkov v katah (Gal Očko, Kian Hlastec in Vid Gorenšek),

ekipa mlajših kadetov v katah (Noah Ganzitti, Kian Hlastec in Enej Vanovšek),

ekipa mladincev v katah (Aleks Klobasa, Nejc Sterniša in Jure Sluga),

ekipa najmlajših deklic v katah (Andjela Miljatović, Ariana Očko in Karolina Kistić).

 

Državne podprvakinje so:

ekipa kadetinj v katah (Patricija Centrih, Eva Tomažič in Sara Novak)

ekipa mlajših kadetinj open v borbah (Ajda Golač, Eva Tomažič in Jernea Tisa Brezovnik).

 

Tretja mesta so priborile naslednje ekipe:

ekipa malčic v katah (Neža Jerot, Zoja Lončarič, Zoja Vanovšek),

ekipa dečki open v borbah (Gal Očko, Vid Gorenšek, Štefan Gostić),

ekipa mladinci open v borbah (Aleks Klobasa, Niklas Tamše in Matej Gorišek).

 

Nehvaležno 5 mesto pa sta osvojili dve ekipi:

Kate ml. kadetinje (Emira Avdić, Enea Rizvanović, Eva Tomažič)

Kate malčki (Aleksa Miljatović, Miha Jerot, David Hribernik)

 

Iskrene čestitke vsem državnim prvakom in vsem prejemnikom medalj.

Bravo trenerjema Šeki Golač in Luki Deberšku. Odlično s pohvalo na n-to potenco Šeki in Luka!!!

 

Rezultati kažejo na vrhunsko delo celotnega Karate teama Seki Slovenia pod vodstvom predsednika Srečka Sterniše. Hvala celotni ekipi, vsem staršem in seveda vam karateistom, ki ste nam vsem v ponos!

OTROŠKO BALKANSKO PRVENSTVO 2019 BANJA LUKA, KARATE KLUB SEKI SV. JERNEJ IMA 5 MEDALJ

Za otroke največje karate prvenstvo se je od 31. 5. do 2. 6. 2019 odvilo v čarobni Banja Luki.

Najboljši karateisti na Balkanu so opravili 1039  nastopov, prišli pa so iz Albanije, Bosne, Bolgarije, Hrvaške, Črne Gore, Severne Makedonije, Romunije, Srbije, Turčije in Slovenije.

Na naših straneh smo z veseljem sporočali in poročali, da Karate klub Seki Sv. Jernej in Slovenijo zastopa kar pravljičnih 7 naših najmlajših adutov: Gorenšek Vid, Hlastec Kian, Miljatović Aleksa, Miljatović Andjela, Očko Gal, Tomažič Eva in Vanovšek Zoja.

V kategoriji kate dečki 11 let sta nastopila Kian in Vid. Vid je v prvem krogu nastopil z 2:3 proti nasprotniku iz Bosne, ki pa je žal v naslednjem krogu izpadel. Kian je bil prvi krog prost, v drugem pa je nastopil proti nasprotniku iz Severne Makedonije z 2:3, ki  je nato izgubil v boju za finale.

V kategoriji kate dečki 10 let je Gal Očko v prvem krogu nastopil z 2:3 proti nasprotniku iz Turčije, ki je žal v naslednjem krogu izpadel.

Aleksa Miljatović je med dečki v katah 9 let bil prvi krog prost, nato je s 5:0 premagal nasprotnika iz Turčije, v naslednjem pa je izgubil proti nasprotniku iz Bosne, ki pa mu je omogočil repasažne boje. Aleksa je na koncu osvojil 7. mesto v tej kategoriji.

Andjela Miljatović je med deklicami 8 let v katah v prvem krogu premagala nasprotnico iz Črne Gore s 5:0, nato pa izgubila proti kasnejši finalistki. Repasažna boja je zmagala 5:0 in 4:1 in si tako priborila odlično 3. mesto in bronasto medaljo okoli vratu.

Zoja Vanovšek je v katah deklice 10 let nastopila proti nasprotnici iz Turčije z rezultatom 1:4, Turkinja je nato žal izpadla in Zoji ni omogočila repasažnih bojev.

V kategoriji kata dekleta 13 let je nastopila Eva Tomažič. Žreb ji je določil nasprotnico iz Bosne. Le ta je bila v prvem krogu prepričljiva, v naslednjem pa je izpadla in tako Eva ni imela repasaža.

Naši fantje, Kian, Gal in Vid so ekipa, ki jih poznamo že kot državne prvake in pokalne ekipne prvake. Včeraj pa je bil zanje popoln dan, saj so v ekipnih bojih sprva izgubili proti Bolgarom, a v repasažu premagali ekipo iz Srbije in tako osvojili 3. mesto in bronaste medalje okoli vratu.

Edini naš tekmovalec, ki je tekmoval v vseh treh kategorijah, v katah posamično, v katah ekipno in tudi v borbah posamično, pa je poskrbel, da ima Slovenija in Karate klub Seki Sv. Jernej tudi viceprvaka v borbah med dečki 10 let +45 kg. Žreb je določil, da je bil prost prvega kroga, v drugem je premagal nasprotnika iz Bosne z 2:0, nato nasprotnika iz Hrvaške prav tako z 2:0, v finalu pa je bil rezultat 5:0 za nasprotnika iz Bosne in tako je Gal osvojil srebrno medaljo oziroma 2. mesto.

Dragi otroci, naši tekmovalci, zelo smo ponosni na vse vas. Občudujemo vašo voljo, predanost, odrekanje, borbo za vaše ideale in cilje. Lahko ste zgled vsem. Z vami so bili vaši starši, ki so vas s ponosom in ljubeznijo spremljali, iskrile so jim oči, duh za Slovenijo je gorel in moč, ki jo je pokazala ekipa Karate team Seki Slovenia je bila neverjetna. Pravzaprav neopisljiva za vse tiste, ki tam nis(m)o bili, ste pa z nami del doživljanj delili po sodobnih omrežjih. Hvala vam za to.

Vsega tega ne bi bilo, če ne bi bilo vas, otrok, staršev in najpomembneje, vaše trenerke za kate Šeki in vašega trenerja za borbe Luke Deberška, ki verjameta v vas , vas podpirata, delita znanje in ljubezen do karateja. Beseda iskrena hvala iz srca, draga Šeki in Luka, je tako majhna za vajino veličino. Vsi ti rezultati so ogledalo vaju. Res smo ponosni, da sta!

Bravo ekipa!

Vodstvo Karate kluba Seki Sv. Jernej se na tem mestu iskreno zahvaljuje vsem staršem za podporo tokratni ekipi na 21. Otroškem balkanskem prvenstvu.

Čestitke vsem in na nove zmage…

25. KARATE POKAL OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL ŠPORTNE ZVEZE LJUBLJANA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naši najmlajši tekmovalci so se v soboto, 1. 6. 2019, udeležili pokala šol v Ljubljani. Zbralo se je 24 klubov s skupaj 183 prijavljenimi karateisti, ki pa so opravili 256 nastopov.

Zlate medalje:
Aleks Šket Mlinar parakarate
Enej Rizvanović kata dečki 8-4 kyu
Enej Rizvanović kata dečki 3-2 kyu
Luan Harluai kata najmlajši 8-5 kyu

Srebrni medalji:
Neža Jerot kata deklice 1+ kyu
Enea Rizvanović kata ml. kadetinje 8-4 kyu

Bronaste medalje:
Neža Jerot kata malčice 4+ kyu
Miha Jerot kata malčki 4+ kyu
Miha Jerot kata dečki 1+ kyu
Enea Rizvanović kata ml. kadetinje 3-2 kyu

Tekmovanja se je udeležila tudi Alja Šket Mlinar, ki ji je pa tokrat zmanjkalo malo sreče. Verjamemo pa, da sledijo tekmovanja, kjer se bomo veselili le teh.
Iskrene čestitke medaljistom in vsem tekmovalcem, ki ste opravili odlične nastope in predstavljali Karate klub Seki Sv. Jernej.

 

ZUBLING CUP 2019

 

 

Otroška karate reprezentanca našega kluba je imela prejšnji konec tedna priprave na Dobrni, del karateistov pa se je odpravil v Avstrijo na tekmo Zubling cup 2019.

61 klubov iz 11 držav je pripeljalo 259 karateistov. Karate klub Seki Sv. Jernej so zastopali: Avdić Amela in Emira, Golač Ajda, Novak Sara, Sluga Jure, Sterniša Nejc in Vanovšek Enej. V vlogi sodnika je na tekmovanju nastopil naš Aleks Klobasa in odlično opravil zelo odgovorno delo.

Rezultati

zlate medalje:

Aleks Šket Mlinar parakarate

Sara Novak kata kadetinje

Enej Vanovšek kata mlajši kadeti

srebrne medalje:

Nejc Sterniša kata člani +16

Ajda Golač kumite mlajše kadetinje +50 kg

Jure Sluga kata kadeti

bronaste medalje:

Nejc Sterniša kata mladinci

Jure Sluga kata mladinci

Emira Avdič kata deklice 10-11 let

5. mesto:

Amela Avdić kata mladinke

skrene čestitke celotni ekipi Karate teama Seki Slovenia. Bravo vsem trenerjem, spremljevalcem in staršem.

Najboljši ste!